JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uddevalla tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete. Som rådman arbetar du med många olika typer av mål och ärenden på tingsrätten. Vårt arbetssätt med eget ansvar för tvistemål och ärenden ger stor flexibilitet och frihet i domarrollen. Samtidigt har vi ett tydligt lagarbete för handläggning av brottmål, där beredningen i stor utsträckning ligger på domstolshandläggare och notarier. Arbetet är stimulerande, utvecklande och ställer stora krav på självständighet och personlig integritet.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Du ska ha vilja och förmåga att bidra till att tingsrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du är en skicklig och analytisk jurist som är flexibel och har hög arbetskapacitet. Vidare är du drivande i såväl målarbetet som i det generella utvecklingsarbetet på domstolen.

Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga, intresse för att dela med sig av kunskaper och medverka till god stämning på arbetsplatsen.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: 19-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lars Bjurstam
lagman
0522-65 71 21
0703-99 47 65
lars.bjurstam@dom.se

Louise Drakenius (Saco-S)
Rådman
0522-65 71 00
louise.drakenius@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Uddevalla tingsrätt

Uddevalla tingsrätt ligger centralt i Uddevalla. Domsagan omfattar Bohuslän från Stenungsund och Tjörn i söder till Strömstad i norr. Tingsrätten har ca 40 anställda varav 8 ordinarie domare inklusive lagmannen. Vid tingsrätten arbetar också fiskaler, notarier, domstolshandläggare, administratörer och expeditionsvakter. Verksamheten bedrivs i ändamålsenliga lokaler. Det är lätt att pendla till Uddevalla tingsrätt, tåg- och bussförbindelser finns på gångavstånd.