JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Malmö tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Domstolarna är en av hörnstenarna i ett demokratiskt samhälle. Alla som arbetar inom Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättsskipning av hög kvalitet.

Malmö tingsrätt är en modern domstol med duktiga och engagerade medarbetare. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och effektiv handläggning. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat.

Organisatoriskt är vi indelade i fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet. De dömande avdelningarna handlägger både brottmål och tvistemål. Viss specialisering och möjlighet för domaren att fördjupa sina kunskaper inom ett eller flera rättsområden finns. Beredningsorganisationen är väl utbyggd, med bl.a. åtta beredningsjurister. På tingsrätten pågår ett flertal olika projekt för att utveckla och förbättra verksamheten.


Kvalifikationer

Vi söker Dig som trivs i en händelserik och dynamisk miljö som ställer höga krav på juridiskt kunnande både på bredden och på djupet. Vidare ser vi det som viktigt med en väl utvecklad samarbetsförmåga och en helhetssyn på tingsrättens uppdrag.

Vi ser gärna att Du är intresserad av att delta i domstolens arbete med att ständigt förbättra verksamheten.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du i länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-04
Arbetsgivarens referensnummer: 6-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Eva Wendel Rosberg
Lagman
040-35 30 01
0706-50 16 85

Christina Nilsson (Saco-S)
Rådman
040-35 33 23
christina.nilsson@dom.se

Niklas Ljunggren
Rådman
040-35 33 76
niklas.ljunggren@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter och har cirka 150 medarbetare. Vi finns i trevliga lokaler i centrala Malmö. I domsagan ingår Malmö, Vellinge och Burlövs kommuner.

För mer information om tingsrätten, se vår hemsida www.malmotingsratt.domstol.se