JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten över Skåne och Blekinge söker ett eller flera hovrättsråd tillika vice ordförande

Arbetsuppgifter

En vice ordförande i hovrätten är domare och ordförande i rätten samt har särskilt till uppgift att följa rättskipningen på hovrättens avdelningar och verka för en enhetlig rättstillämpning i domstolen. Vissa administrativa uppgifter kan ingå.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Det innebär höga krav på juridisk skicklighet, mycket goda kunskaper om det rättsliga regelsystemet och djupa insikter i de rättsområden som ingår i domstolens ansvar. Det ställer också stora krav på förmåga och vilja att verka för att domstolens verksamhet och resultat når högt ställda mål.

Goda ledaregenskaper, lyhördhet, förmåga att entusiasmera medarbetarna och att bidra till en anda av delaktighet i verksamheten är viktigt. God samarbetsförmåga i förhållande till alla personalkategorier är nödvändig. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-28
Arbetsgivarens referensnummer: 120-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lennart Svensäter
Hovrättspresident
040-35 57 34
lennart.svensater@dom.se

Birgitta Grafström
Personalchef
040-35 57 91
birgitta.grafstrom@dom.se

Björn R. le Grand (Saco-S)
Hovrättsråd
040-35 57 43
bjornR.legrand@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Hovrätten över Skåne och Blekinge

Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar ca 95 medarbetare, varav 28 är ordinarie domare.

Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö i en ny och vacker byggnad på Hovrättstorget vid kanalen.

Hovrätten är indelad i tre dömande och en administrativ avdelning. På varje dömande avdelning arbetar ca 25 medarbetare varav 9 ordinarie domare.

Hovrätten kännetecknas av hög kvalitet i verksamheten. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Det bedrivs ett engagerat utvecklingsarbete i hovrätten.