JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Handläggarchefer

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som handläggarchef ingår att leda och utveckla arbetet inom handläggargruppen. Du har personalansvar för domstolshandläggarna och genomför medarbetar- och lönesättandesamtal. Du ansvarar också för att kompetens- och utvecklingsinsatser uppmärksammas och tillgodoses. Utöver din chefsroll arbetar du operativt med målhanteringen och du ingår i ett arbetslag med domare, notarier, beredningsjurist och domstolshandläggare. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet.

Du kommer också att arbeta med att stödja chefsrådmännen i ledningen och uppföljningen av verksamheten på avdelningen. En viktig del i arbetet är samordningen inom avdelningen avseende bland annat personalplanering, rekrytering och introduktion av nyanställda. Självklart bidrar du till ett gott samarbete med den andra handläggarchefen där ni kartlägger, utvecklar och förfinar processer och rutiner för att nå resultat.


Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett par års erfarenhet av arbete i ledande ställning. Du har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, såsom administratör eller handläggare. Som person är du öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i tingsrättens utvecklingsarbete med hela tingsrättens bästa i fokus. Du gillar att ge service och att lösa problem. Du är ordningsam och har struktur i din vardag. Du är lika snabb på att uppfatta frågeställningar som att utföra prioriterade arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har stor förmåga att engagera och entusiasmera medarbetarna. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och är en van datoranvändare.

Du har en akademisk utbildning inom till exempel rättsvetenskap, statskunskap, kriminologi eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, till exempel som juristassistent (paralegal).

Erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller offentlig verksamhet med juridisk anknytning är meriterande.

Ange löneanspråk i din ansökan


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Vi ser gärna att du kan tillträda snarast möjligt.
Örebro tingsrätt tillämpar provanställning under sex månader.

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-20
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-99
Ansök här


Kontakt

Petra Skoglund
Administrativ chef
019-16 63 71
petra.skoglund@dom.se

Cecilia Lingsell
Domstolshandläggare/ST
019- 16 63 78
cecilia.lingsell@dom.se

Lars-Erik Hulth (Saco-S)
Rådman
019-16 63 59
lars-erik.hulth@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Örebro tingsrätt

Örebro tingsrätt är en allmän domstol och en av de större tingsrätterna i landet med hela Örebro län som domkrets. Örebro tingsrätt är dessutom nationell specialdomstol för omvandling av livstidsstraff. Tingsrätten har ca 80 medarbetare, som arbetar i centralt belägna lokaler. Domstolen handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Domstolen är indelad i tre avdelningar, två dömande och en administrativ. På de dömande avdelningarna finns mellan 10 och 15 handläggare som bereder målen från det att de kommer in till domstolen och till dess de vunnit laga kraft. Som det ser ut nu leds arbetet av samordnare och chefsrådmän men vi vill nu rekrytera en handläggarchef till varje avdelning.

Örebro tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Medarbetarna samarbetar med varandra över yrkesroller och organisatoriska enheter och vi sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. I denna verksamhet har du en stor möjlighet att arbeta i en verksamhet som befinner sig i händelsernas centrum och samtidigt bidra till samhällsnyttan.