JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Eksjö tingsrätt söker sommarnotarie

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar på juristprogrammet och är godkänd minst till och med termin sex på juristprogrammet. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt god samarbetsförmåga.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Anställningen omfattar fem veckor under sommaren 2018.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-06
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/9

Ansök via epost till:
eksjo.tingsratt@dom.se

Kontakt

Malin Hurtig
Tingsnotarie
0381-384 15


Övrigt

Din ansökan med cv, betyg, tjänstgöringsintyg och referenser skickas senast den 6 mars 2018 till Eksjö tingsrätt, Box 230, 57523 Eksjö eller per e-post till eksjo.tingsratt@dom.se

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Eksjö tingsrätt

Eksjö tingsrätt är en allmän underrätt och handlägger bland annat brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkursärenden.