JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Wifi-trådlöst nätverk för parter och journalister

Vilka får tillgång till det trådlösa nätverket?
Åklagare, advokater, nämndemän, parter utan ombud, journalister och personer som arbetar vid Försäkringskassan, Skatteverket, Socialtjänsten eller Polisen får tillgång till det trådlösa nätverket. För åklagare, kontakta din IT-support för mer information.

Hur gör jag för att få tillgång till det trådlösa nätverket?
Vid receptionen på domstolen hämtar du ut ett konto. För att få tillgång till det trådlösa nätverket krävs legitimation. Har du giltigt lösenord från en annan domstol så gäller det även på Norrköpings tingsrätt under behörighetstiden.

Hur ser det ut när jag ansluter mig till nätverket?
I listan över trådlösa nätverk ska du välja det som heter Sveriges_Domstolar X där X motsvarar ett unikt nummer för varje domstol. Tryck sedan på anslut.

Bild över trådlöst nätverk

När du anslutit och öppnar din webbläsare kommer du till en inloggningsportal. Logga in med dina kontouppgifter, som du fått via sms.
Observera att vissa mobila enheter öppnar denna sida per automatik när du anslutit mot nätverket.

Bild på inloggningssida

När du loggat in i portalen slussas du vidare till domstol.se och kan börja använda Internet.

Observera att det trådlösa nätverket på domstolen inte är anpassat för så kallade strömmande media- du får alltså inte använda det trådlösa nätverket för denna typ av trafik.

Vid behov av support för nätverket ska parter, journalister m.fl. vända sig till DGC:s support för hjälp.Telefonummer 08-506 106 60. Detta står även i bekräftelse-sms:et. Åklagare ska vända sig till Åklagarkammarens it-support.

Läs mer
Domstol.se/tradlostnatverk
Senast ändrad: 2018-07-18